22 mai 2010

Onzichtbare krokodil als pinksteruitje

zaterdag 22 mei 2010 de gelderlanderNieuwsgierigen turen het water af, in de hoop een glimp van de Nijmeegse krokodil op te vangen. Foto: Peter Deurloo/de Gelderlander

NIJMEGEN - De krokodil die zou zijn gesignaleerd in de waterpartij langs het Steve Bikoplein in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg is een pinksteruitje geworden.Nadat vrijdag een vrouw meldde dat ze een krokodil in de waterpartij had gezien, stelde de politie een onderzoek in. Dat heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Wel lopen sinds vrijdag nogal wat mensen uit om een glimp op te vangen van het dier en ook zaterdag komen veel nieuwsgierigen een kijkje nemen. Het hele park is afgezet met een kilometer lang rood-wit lint en met dranghekken. Op diverse plaatsen hangen bordjes die waarschuwen voor gevaar en die stellen dat betreden van het park op eigen risico geschiedt.

Ook voor de media is de Nijmeegse krokodil een attractie. Diverse cameraploegen maakten opnamen van het water, waarin alleen eenden en meerkoeten te zien zijn. Medewerkers van Bureau Toezicht patrouilleren in het gebied.

Aucun commentaire: