22 mai 2010

Zoektocht naar krokodil met sonarapparatuur

Stentor zaterdag 22 mei 2010 | 17:58


NIJMEGEN (ANP) - De politie in Nijmegen gaat zondagmorgen met sonarapparatuur zoeken naar een krokodil. Vrijdagavond en zaterdag zocht de politie tevergeefs met onderwatercamera's naar de mogelijke aanwezigheid van een krokodil in een vijver van het Steve Bikoplein in de Gelderse gemeente.

Het bootje met de apparatuur komt van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). De waterdoorgangen van de vijver zijn afgesloten om te voorkomen dat de vermeende krokodil ontsnapt. Ook de waterdoorgangen van twee andere vijvers in de buurt zijn voor de zekerheid afgesloten. Het terrein rond de bewuste vijver is afgezet en er is toezicht, aldus de woordvoerster. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het gebied in de gaten gehouden door particuliere beveiligers; daarna neemt de gemeente het toezicht over.

De aanleiding voor de zoektocht is een melding van een wandelaarster die gezien zou hebben dat het dier, anderhalve meter lang en bruin van kleur, vanaf de kant het water inging, aldus een woordvoerster van de politie.

Aucun commentaire: